yangın kapısı Üzerinde Buzz söylenti

Wiki Article

Yangın merdiveni imalatında kullanılan malzemeler, mukavemetleri, katkısızlamlıkları ve yangına dayanıklılıkları dolayısıyla yeğleme edilmektedir. Geniş malzemeler beyninde, ötümsüz âlem koşullarına ve elementlere uzun müddet verilen kalmaya dayanacak şekilde anlayışlenmiş çelik ve sert bulunur.

Gereç: Yangın baplarında genellikle çelik yahut ilenmeşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik kapılar henüz dayanıklı ve yangına karşı elan mukavemetlidir.

Z tipi yangın merdiveni adını binalış şeklinden aldatmaır. Z tipi yangın merdivenleri özellikleri;

Kolay açılmalıdır. Kapının kilitli olmaması veya kilitli olsa dahi sessiz hareketle açılabilmesi gerekir. Kapının üzerinde panik amerikan bar veya benzeri bir oluş bulunmalıdır.

Yangın merdiveni baplarının ve öteki biröte yangınla savaş ekipmanının nasıl kullanılacağını öğrenmek, bir yangına nite yaklaşılacağını öğrenmek önemlidir. Salahiyetli itfaiyeden himmet allıkınabildiği kadar AFAD yetkilileri yangın tatbikatı eğitimi bile verebilmektedir.

Yangın merdiven kapısının en saydam özelliklerinden bir öbürü de emniyetli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında bitirme merdivenleri zehirli esrarı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven bapsıyla korunur.

Yangın bapsı fiyatları, üretim maliyetleri, piyasa talebi ve rekabet kabil faktörlere bandajlı olarak değişir. Ancak, uzmanlar, birinci sınıf bir yangın kapkaloriın elan erdemli bir fiyatla satın düzenınmasının uzun vadede daha iktisadi olabileceği dair hemfikirler.

Yangın merdiveni Yangın Kapısı yardımıyla yangın esnasında insanoğluın güvenli ve hızlı bir şekilde boşaltma edilmesi sağlanır. Meydana getirilen tetkikat, yangın kellelangıcından itibaren güzeşte 3 dakikalık müddet ortamında fenomen yerinin dumanla dolduğu sınırlıtir. Gene sadece 6 dakikalık kısa bir sürede vasatın alevlerle kaplandığı saptama edilmiştir. Bu denli hızlı gerçekleneşelendiren yangın olumsuzluklarıyla binaların içindeki merdivenler kullanılamaz bir hal aldatmaır. Böylelikle dokumalardan çıkış imkânsız olur. En yararlı alternatif kaçış yolu ise yangın merdivenleri sayesinde oluşur. Can kaybının en aza indirilmesi evet da baştan sona engellenebilmesinde yangın merdivenlerinin gösterişü çok büyüktür.

Özellikle hassas ve kibar materyallerin olduğu odaların kapılarının nasıl yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Hatta Yangın Çıkış Kapılarının periyodik olarak kontrolör edilmesi ve aksiyonlevsel yapkaloriın korunması da yaşamsal önem taşır.

Yangın merdiveni kapılarının olası durumlara karşı itfaiyecilerin dışarıdan sineeriye kolaylıkla girebilmesini esenlayacak şekilde üretimi olmalıdır.

Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni bapsı da mukannen standartlara için üretilmek zorundadır. 

Binaların yangınlardan korunması için yönetmelik gereği 2 tip yangın merdiveninin konstrüksiyonlmasına onay verilmektedir.

Kapının kendi kendisini kapatmasını sağlamlayabilen yaylı menteşenin yanı esna opsiyonel olarak allıkınan hidrolik düzen ile henüz kesif tasarruf sağlanabilir.

Report this wiki page